Baarlo                                                                         [Afbeelding bedrijfslogo]

 

[In aanbouw]

Start
Omhoog
Camping
Verhuur
Reserveren
Tarieven
Foto's & Video's
Wie zijn we?
Ons adres
Gastenboek
Interessante sites
Feedback
Zoeken
Inhoud

Boerderijcamping De Ulend ligt aan de noordkant van Kessel dicht tegen de grens met het sfeervolle Baarlo Baarlo (in het Limburg Baolder) aan de Maas is een historisch kastelendorp. Een van de kastelen is Kasteel d’Erp, gebouwd in 1473. Eenmaal per jaar wordt bij de oude wasplaats de Sprunk, nabij de watermolen, een wasdemonstratie gegeven door dames in klederdracht. Dat is altijd de 3de zondag in juli. De wasplaats de Sprunk staat ook aan de Baron van Erplaan. Vanaf het dorp kan eveneens gewandeld worden langs Kasteel De Berckt en Huis Oyen, een kasteelboerderij uit de 16e eeuw. Chateau De Raay is in gebruik als hotel-restaurant en kunstencentrum en als enige kasteel opengesteld voor bezoekers.
Baarlo wordt via een veer verbonden met Steyl.


Baarlo      Baarlo 
Chateau de Raay:
Baarlo - Chateau de Raay
Baarlo - Chateau de Raay
Kasteel de Berckt:
Baarlo - Kasteel de Berckt
Baarlo - Kasteel de Berckt
Kasteel d'Erp:
Baarlo - Kasteel d'Erp
Baarlo - Kasteel d'Erp

De watermolen van kasteel d’Erp dateert van 1700 en was destijds eigendom van de toenmalige bewoners van Kasteel d’Erp. Deze zogenaamde onderslag watermolen demonstreert hoe vroeger koren werd gemalen. In 1970 heeft de gemeente de molen overgenomen en werd de watermolen teruggebracht in oorspronkelijke vorm. De gerestaureerde watermolen bij Kasteel d’Erp is op zaterdagen van 10 tot 12 uur geopend voor bezoekers.


Baarlo - De Watermolen van Kasteel d'Erp
Knopen van Shinkichi Tajiri
'Knopen’ van Shinkichi Tajiri
De invloedrijke Cobra-kunstenaar Shinkichi Tajiri (1923-2009) was beeldhouwer van Japans-Amerikaanse origine en woonde een groot deel van zijn leven in Baarlo in een kasteeltje. In 2009 stierf hij er op hoge leeftijd, Niet alleen het Baarlose straatbeeld wordt verrijkt met zijn ‘Knopen’, ook ver buiten Baarlo zijn sculpturen van Tajiri te bewonderen. De ‘Knopen’ in Baarlo vindt u diverse plekken in het dorp, onder meer bij Kasteel d’Erp en aan het eind van de Grote Straat.
Om de Maas beter bevaarbaar te maken zijn er in Nederland in deze rivier zeven stuwen gebouwd. Één van die sluizen bevindt zich bij Baarlo. Bij de sluis staat een groot informatiebord waarop de werking uitgelegd wordt. Baarlo - Sluis

 

Copyright © 2015 Boerderijcamping De Ulend. Alle rechten voorbehouden.
We verheugen ons er op u als gast te ontvangen op onze camping