Arcen                                                                         [Afbeelding bedrijfslogo]

 

[In aanbouw]

Start
Omhoog
Camping
Verhuur
Reserveren
Tarieven
Foto's & Video's
Wie zijn we?
Ons adres
Gastenboek
Interessante sites
Feedback
Zoeken
Inhoud

Arcen (in het Arcens Árse) is een voormalig vestingstadje aan de Maas zo'n 12 kilometer ten noorden van de stad Venlo, omgeven door muren, aarden wallen en grachten. De restanten van de tolpoort de Schanstoren herinnert nog aan het vestingwerk Arcen.

De hoge Maas heeft Arcen regelmatig doen overstromen, voor het laatst in 1993. In 1995 werd het hoge water gekeerd door dijken van zandzakken.

Vanaf het midden van de vorige eeuw is Arcen -mede door het Maashotel- ontdekt als toeristenplaatsje. Heden ten dage is Arcen een levendig dorpje bekend van diverse toeristische attracties, het gezellige Raadhuisplein en de schitterende ligging aan de Maas.

Langs de Maas wordt gebaggerd voor de winning van zilverzand. Hierdoor zijn enkele meren ontstaan. Naast een thermaalbad, een bungalowpark en de zogeheten "Kasteeltuinen" van Kasteel Arcen trekt het dorp ook toeristen door de plaatselijke bierbrouwerij, waar Hertog Jan gebrouwen wordt en graanbranderij "de IJsvogel" waar van de overgebleven mout jenevers en likeuren gebrand worden. Monumentale gebouwen zijn verder de kerk, ontworpen door H.W. Valk, en het gemeentehuis naar ontwerp van A.J. Kropholler. Geen bouwwerk van steen maar grote aarde wallen zijn te zien bij de grensovergang "Lingsfort". Die aarden wallen vormen een verdedigingswerk van een van de sluizen in de "Fossa Eugeniana". Dit was een kanaal dat de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog wilden graven van de Rijn naar de Maas. Het bijzondere van deze aarde wallen is dat het 't enige compleet behouden dubbelfort is van de vele forten die het kanaal moesten verdedigen. Midden jaren 50 van de 20e eeuw zijn er nog plannen geweest om het kanaal helemaal opnieuw uit te graven.

Een impressie van Arcen:


Arcen
           Arcen hotel
Arcen kasteel Thermaal bad:
Thermaal bad
Kasteeltuinen:
De kasteeltuinen in Arcen

De kasteeltuinen in Arcen

 

 

Copyright © 2015 Boerderijcamping De Ulend. Alle rechten voorbehouden.
We verheugen ons er op u als gast te ontvangen op onze camping